Balcoane vechi la timpuri noi…
Aceeaşi clădire, alt balcon…
Un balcon din 1895!
Piesa de rezistenţă, atat anul, cât şi iniţialele primului proprietar.
Balconul e amplasat pe o clădire veche, nu e datat, dacă cineva are vreo observaţie, e binevenit.
MINUNAT! TREBUIE să continui. Catalogarea asta dacă nu o vei face tu, probabil, că n-o va mai face nimeni…
Basarabenii au făcut multe pentru România)))
Am vb cu oamenii mai in varsta, ei mi-au zis ca Galatiul a aratat ca in interbelic pana la 1960, atunci au inceput sa se construiasca primele blocuri, putine la numar. Anii 70-80 au adus cu ei demolari si uriase (in comparatie cu ce era pana atunic) blocuri.
…valabil și pentru București! Întreaga țară s-a transformat atunci într-un imens șantier. Era semnul ”victoriei socialismului”!
ma intreb cateodata, cand n-am ce face, oare cum ar fi arata Romania, daca in cel de-al 2-lea RM, n-ar fi fost de partea Axei…
În materie de arhitectură modernistă a fost un miracol perioada 1910-1940, cel puțin pentru București, au fost decenii care se pot compara ca diversitate și polivalență a sintezei, lejer, cu – Parisul și Bruxelles…Și nu e deloc o exagerare. Îmi asum orice dorință de a polemiza…
Chiar după anii grei cu demolări multiple, tot a rămas un fons construit și decorativ – de invidiat, și de repus în valoare.
”Un fond construit”!
In Galati majoritatea celor ce cumpara o casa veche sau o revendica, ii pun termopane, restauratia e incolora, adica fara toate detaliile, dar exista si exceptii. Am fotografiat o astfel de casa, a fost restaurata, e casa de locuit, si i-a pastrat integral toata arhitectura, inclusiv inititalele primului proprietar in basorelief. Chiar daca are termopane, tamplarie e de lemn. Arata foarte frumos!